Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

7 modele faimoase de case și care sunt diferențele majore dintre ele

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Ce mod mai bun să folosești perioadele liniştite decât să te informezi, să te documentezi și să te inspiri. Hai să ne hrănim împreună inspirația și să ne alimentăm cu știri și materiale pozitive ca aceste modele faimoase de case adunate de prin lume. La un moment dat te vei reapuca de meşterit. Acum ai timp suficient de informare.

Există câteva stiluri de arhitecturi faimoase care îți pot servi drept model și ale căror elemente să le integrezi în designul casei tale.

Nu este nevoie să urmezi întru totul un model de casă, ci poți mixa mai multe tehnici și elemente astfel încât să obții un design unic, care să te reprezinte. Iată, așadar, 7 modele faimoase de case de la care să te inspiri.

Case în stilul Cape Cod

Având rădăcini care datează din 1675, stilul caselor Cape Cod a fost popular în anii 1930. Acestea sunt caracterizate de un acoperiș cu o linie abruptă, fațade din lemn, ferestre cu mai multe geamuri și podele din lemn tare. Casele originale în stil Cape Cod erau destul de mici și adesea remarcate datorită ferestrelor generoase de la dormitoare, care adăugau un plus de spațiu, lumină și aerisire interioarelor. De asemenea, multe dintre casele originale nu dispuneau de un spațiu finisat la etaj, deci această zonă trebuie personalizată și remodelată în funcție de propriile nevoi.

Îți poți personaliza o casă în stilul Cape Cod folosind profile decorative din polistiren expandat. La exterior optează pentru ancadramente ale ferestrelor și cornișa decorativă, iar la interior vei descoperi beneficiile unei plinte, care maschează firele și completează estetica încăperii.

Case tradiționale în stil francez

Dacă îți dorești un cămin care să inspire povești din trecut, atunci stilul francez al caselor țărănești este potrivit pentru proiectul tău. Aceste case beneficiază de ferestre înguste și obloane pereche, acoperișul are o înclinație abruptă, pereții sunt finisați cu stuc, având un cadru pe jumătate din lemn. Aspectul curbat iese în evidență și prezintă adesea modele de design spectaculoase. Te poți inspira din acest stil pentru a recrea căminul tău cu iz de Valea Loarei.

Case Victoriene

Există mai multe stiluri de case care se încadrează în epoca victoriană, care a durat între 1860 și 1900. Caracteristicile principale ale acestor locuințe ale epocii victoriene abundau de romantism, elemente distinctive și abundente, cu detalii numeroase, de la țesături și modele până la culori și texturi. Designul unei case contemporane victoriene păstrează caracteristicile tradiționale, dar folosește țesături și culori mai moderne. Poți îmbina cu succes stilurile tradițional și contemporan astfel încât rezultatul final să fie unul demn de admirat. Asemenea caselor tradiționale franțuzești, și locuințele victoriene prezintă un acoperiș cu o înclinare abruptă, dar și un fronton dominant, șindrilă modelată, ferestre decupate și o fațadă asimetrică, având pridvorul întreg sau parțial.

Integrează în cadrul designului de interior al casei tale profile decorative din polistiren expandat precum pilaștrii sau cornișa mască de galerie pentru a conferi acel aer victorian locuinței. La exterior poți completa arhitectura cu ancadramente pentru ferestre și uși din polistiren expandat, cu rezistență mecanică și chimică sporită, care să adauge un plus de stil casei tale în stil victorian.

Case în stil Tudor

Numele acestui stil sugerează o legătură strânsă cu caracteristicile arhitecturale ale dinastiei Tudor de la începutul secolului al XVI-lea din Anglia. Dar casele în stil Tudor pe care le vedem astăzi sunt reinterpretări moderne, care au la bază o varietate de elemente englezești ale Evului Mediu târziu.

Principalele caracteristici pe care le putem observa în cadrul acestui stil includ acoperișul cu o înclinație abruptă, poduri proeminente, având elemente de lemn decorativ și ferestre înalte și înguste, cu geamuri mici. O grădină îngrijită și un spațiu de recreere și ai deja cadrul perfect pentru a te simți acasă.

Personalizează-ți casa în stil Tudor cu profile decorative din polistiren expandat pentru exterior precum colțarele care conferă o estetică specială locuinței. La interior poți integra un șemineu decorativ, care se potrivește într-un living spațios și bine amenajat.

Case meșteșugărești

Acest stil de arhitectură s-a făcut remarcat în perioada 1905-1930 și pare să revină în zilele noastre. Le poți distinge dintr-o mie, având ca element distinctiv utilizarea cu precădere a lemnului, a articolelor incorporate precum rafturile dar și scaune realizate manual.

În ceea ce privește exteriorul, casele în stil meșteșugăresc au adesea acoperișuri joase, cu suprafețe largi de streașină, căpriori de acoperiș, grinzi decorative sau bretele sub poduri și pridvoare încadrate de coloane pătrate conice. Acest tip de locuințe dispune adesea de un spațiu neterminat, dar care poate fi utilizat, în mansardă, unde poți planifica în funcție de nevoie.

Așază o bancă de lemn sau un balansoar și relaxează-te pe terasa casei tale în stil meșteșugăresc.

Case în stil mediteraneean

Cine nu visează să aibă o casă în care să se poată simți mereu ca în vacanță? Iar cele mai îndrăgite sunt locurile cu briză domoală și climă plăcută precum zona Mediteranei. Dacă și tu îți dorești să te bucuri de astfel de tratament în casa ta de vacanță sau de ce nu în locuința la care revii după o zi de lucru, iată care sunt caracteristicile de care trebuie să ții cont în proiectul tău.

Casele în stil mediteraneean au adesea un acoperiș jos, cu țiglă, arcade și un exterior din stuc sau adobe. Planul tipic mediteranean în formă de U este orientat în jurul unei curți interioare cu fântână, transformând grădina într-o extensie a livingului. Această deschidere a camerelor către curte favorizează răcirea ventilației încrucișate și fluxul de aer curat. La interior, poți opta pentru nuanțe de alb-bej combinate cu albastru mai intens pentru o sufragerie elegantă. Plinta alba este cel mai în vogă trend în amenajările interioare din întreaga lume. În plus, o poţi vopsi în culori diferite pentru a crea o zonă de interes? Poți vopsi plinta care de obicei e albă sau în culoarea parchetul, într-o culoare pe care vrei să o integrezi în amenajare.

Exteriorul unei case în stil mediteraneean poate fi completat de profile decorative, care să accentueze zona fațadei, conferindu-i mai mult stil. Găsește inspirația în exemplele propuse.

Case în stil contemporan

Dacă îți dorești o arhitectură mai aproape de momentul actual, poți adopta stilul contemporan. Acesta se referă în special la casele proiectate de arhitecți și construite între 1950 și 1970, dar termenul „contemporan” descrie astăzi o gamă largă de case construite în ultimele decenii care se concentrează pe forme simple și linii geometrice.

O casă în stil contemporan este caracterizată de experimente și dinamism modern postbelic. Designul acestor case contemporane prezintă numeroase elemente din sticlă, planuri deschise de podea și modele inventive. Fără ornamente elaborate și detalii inutile, exteriorul caselor contemporane prezintă adesea un mix dinamic de materiale și texturi contrastante, acoperișuri cu grinzi, fie plate sau joase.

În stil clasic, tradițional, retro sau modern, orice casă se va transforma în căminul pe care l-ai visat pe măsură ce faci alegerile potrivite și adaugi o energie bună. Optează pentru elementele arhitecturale care îți sunt pe plac și vei obține căminul visat.

Încearcă să găsești încă din faza 0 a renovării o echipa integrată – designer și producător de profile pentru a optimiza costurile și pentru a găsi cele mai viabile soluții pentru ideile tale.

De pildă, specialiștii de la Fabrica de Profile, producător român de profile decorative arhitecturale de interior și exterior, au echipe dedicate de specialiști care îți pot oferi cele mai multe informații și care se implică în proiectul tău de la concepere și până la execuție. Ascultă îndrumările acestora și ai încredere că un specialist îți e partener veritabil în drumul către acasă.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.