Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

7 idei de design interior pentru o baie simplă și frumoasă

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Probabil uneori ni se poate părea că baia nu reprezintă o încăpere care să necesite o amenajare într-un mod special. Însă, pentru a oferi casei tale un aspect estetic unitar plăcut este indicat să acorzi atenție și modului în care vei decora această cameră.

Amenajarea unei băi este indicat să fie făcută într-un mod cât mai simplu, clasic și în același timp funcțional.

1.Cum să alegi culorile

În ultimii ani designerii de interior au recomandat tot mai mult ca în amenajarea locuinței să se aleagă culori cât mai naturale. Iar acest lucru se aplică și în cazul în care decorezi baia. Nu numai că din punct de vedere estetic nuanțele neutre sunt mai ușor de combinat, dar acestea au și avantajul de a oferi impresia unui spațiu mai luminos și mai generos ca suprafață.

baie simplă și frumoasă

2.Utilizează fiecare spațiu

În special în cazul garsonierelor sau a apartamentelor de la bloc, baia nu dispune de o suprafață foarte mare, fiecare spațiu disponibil devenind extrem de important.

Spre exemplu, până și colțurile pot fi folosite pentru a mai câștigă câțiva centimetri în plus. Aici poți amplasa rafturi înalte sau chiar poți opta pentru montarea unei căzi sau a unei cabine de dus care să se încadreze în acel spațiu.

Totodată, pentru depozitarea prosoapelor, a cosmeticelor sau a detergenților poți alege să folosești diverse corpuri suspendate. Atenție însă ca acestea să nu fie de dimensiuni foarte mari pentru a evita ca încăperea să pară mult prea aglomerată.

3.Optează pentru obiecte sanitare inovative

Un vas de toaleta cu un design mai modern sau o baterie pentru chiuvetă care să acționeze apa pe baza unor senzori sunt doar câteva dintre piesele pentru care poți opta pentru a scoate din anonimat aspectul unei băi.

Pentru a te ține la curent cu ultimele noutăți în materie de obiecte sanitare poți vizita constant magazinele online. Acestea au de regulă o gama variată de modele și soluții cât mai creative care cu siguranță îți vor fi pe plac.

4.Luminează încăperea

Dacă nu te numeri printre fericitele persoane care beneficiază de geam la baie care sa permită pătrunderea luminii naturale, atunci știi ce presupune lipsa acesteia.într-o baie. Nu numai ca aspectul băii devine mai întunecat și implicit unul mai puțin plăcut, dar aceasta va părea și mai mică ca dimensiune.

baie mica si frumoasa

Tot în această idee există și varianta de a alege să decorezi pereții cu faianță lucioasă sau cu bucăți de mozaic care să reflecte lumina, bucurându-te în același timp de un design deosebit.

O altă posibilitate este aceea de a te folosi cât mai mult de impresia de spațiu suplimentar pe care ți-o oferă o oglindă. Iar o alegere îndrăzneață în acest sens, dacă și spațiul îți permite acest lucru, este aceea de a utiliza o oglindă pe un întreg perete. Astfel, baia va părea mai compactă și mult mai spațioasă decât în realitate.

În final poți fie să alegi doar una dintre aceste recomandări sau le poți îmbina pe ambele.

Rezultatul obținut va fi cu siguranță unul plăcut.

5.Avantajele mobilierului multifuncțional

Mobilierul multifuncțional reprezintă cea mai bună alegere pentru orice încăpere din locuință! Este caracterizat prin simplitate, eleganță și te ajută să economisești cât mai mult spațiu.

Poți fie să alegi un dulap înalt care să cuprindă în interiorul sau atât mașină de spălat, cât și diverse obiecte de uz casnic, să optezi pentru îmbinarea dintre oglindă și dulapul de deasupra chiuvetei sau să găsești alte idei creative și eficiente.

6.Alege obiectele în funcție de suprafață disponibilă

Cada sau cabina de duș reprezintă una dintre marile dileme atunci când vine vorba de amenajarea unei bai. Iar ca să îți fie mai ușor de ales este indicat nu numai să cunoști cu atenție toate avantajele și dezavantajele pe care le presupune fiecare, dar să ții cont și de cum se va încadra fiecare variantă în spațiul din baia ta.

baie simplă și frumoasă

Dacă montarea unei căzi îți va reduce semnificativ spațiul și va oferi impresia unei camere mult prea încărcate vizual, atunci ar fi indicat sa iei în calcul varianta cabinei de dus. Important este sa vizualizezi înainte cum va arată amplasarea fiecărui obiect.

De asemenea, in ultimă perioadă a devenit o modă alegerea unei chiuvete cât mai mari și multe persoane par să fie încântate de această variantă. Înainte însă de a achiziționă o astfel de chiuvetă măsoară cu atenție spațiul pe care îl ai disponibil.

O baie simplă și plăcută înseamnă în final amenajarea unei încăperi într-un mod cât mai practic.

7.Oferă o pată de culoare prin obiectele de decor

Dacă îți dorești să oferi câteva accente de culoare în baie poți apela la câteva trucuri precum alegerea unor suporturi pentru periuțele de dinți și pentru săpun în culori aprinse și cu modele deosebite. Aici totul ține de creativitatea și preferințele tale.

baterii cada dus

Magazin.sporulcasei.ro: baterii cada-dus

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.