7 moduri de a folosi culori îndrăznețe în casă

Marourile sunt sigure și le întâlnești peste tot, de la acoperișuri si tâmplărie și pana la mobilier. Maroul e…maro: neutru, e acolo fără să îl observi și colorează fără să aibă pretenția de a decora. De altfel soarta tuturor neutrelor este de a se pierde în peisaj, dacă nu găsești o metodă de a le aduce la viață.

Dacă ție îți plac culorile vii, care respiră fericire și acțiune, și nu știi dacă se cuvine, dacă se obișnuiește sau cum se face, aruncă o privire peste imaginile de mai jos. Îți propunem 7 moduri de a folosi culori îndrăznețe în casă, pentru decorarea neostentativă, dar cu personalitate a casei tale.

Si pentru ca vopseaua colorată este cel mai simplu și ieftin mod de a redecora la interior și exterior, fără să schimbi nici o piesă de decor sau mobilier, toate piesele pe care le vei vedea sunt însuflețite de vopsea, cel mai adesea la redecorare. Folosește asadar culoarea ta favorită în casă, la interior și exterior și personalizează așa cum vrei.

1. Ușa de la intrare: culoare neutră sau vie?

De obicei ușa de la intrare este în nuanțe de maro sau neagră, iar la casă se mai poartă un gemuleț sau mai multe decupate în ideea creării unui design, dar de cele mai multe ori asta este tot. Ușa de intrare în nuanțe de maro este banalizată tocmai prin aceea că se cer și se vând la infinit aceleași nuanțe, dar și prin lipsa acelor elemente arhitectonice care să o marcheze și să invite înăuntru: trepte, cerdac, portic, sau de o amenajare specială: flori, o sonerie sau un ciocănel vizibile, etc. Iar când elementele arhitecturale lipsesc sau sunt neuntre, culoarea poate marca și face inconfundabilă intrarea în casa ta.

Dacă vrei să schimbi culoarea la o ușa metalică de exterior, va trebuie să folosești o vopsea potrivită pentru metal, cum este o vopsea epoxidică și eventual să apelezi la un profesionist pentru aplicarea uniformă.

Dacă ușa sau tâmplăria este din lemn, o vopsea pentru lemn bună, cum este un email superlucios sau un lac colorat va adăuga atât culoare cât și strălucire întregii lucrări.

În ambele situații, suprafețele trebuie curățate de vopseaua veche și degresate, pentru a bună aderența a stratului proaspăt de vopsea.

O fatada modificata radical cu ajutorul vopselei aplicate pe usa, pereti si pardoseala. Sursa imagine: https://bella-tucker.com/
O fatada modificata complet cu ajutorul vopselei aplicate pe usa, pereti si pardoseala. Sursa imagine: https://bella-tucker.com/

2. Cadrul ferestrelor colorat strălucitor

În toată amenajarea aceastei case culoarea de accent este galbenul solar, care atrage și reflectă fumos lumina la interior, dar și pe fațadă. Între griuri, alburi și culoarea lemnului, galbenul acesta luminează și înveselește toată fațada.

Cadrul ferestrelor lumineaza intreaga fatada a acestei casute folosite drept locuinta si birou.

3. Delimitare în open space: o bucătărie colorată

Open space este la modă, dar poate deveni rapid monoton dacă nu delimitezi cumva ariile de interes. Covoarele, arta, mobilierul diferit sunt soluții viabile, dar uite cât de bine arată acest living cu bucătăria mică și galbenă atașată.

Pentru interioarele predispuse la umezeală, cum sunt bucătăria și baia, se recomandă vopsele (varuri) lavabile special tratate împotriva umezelii, igrasiei și mucegaiului.

Spatiu de zi open space, cu nisa bucatarie delimitata prin culoare. Intregul proiect aici.

4. O camera plină de personalitate, într-o casă pe măsură

Această bibliotecă roșu burgundia este o adevărată carte de vizită pentru o casă la fel de plină de culori puternice, folosite inteligent. Proprietara a testat îndelung fiecare tip de vopsea și nuanță pentru a obține exact culoarea și gradul de luciu pe care și l-a dorit, și este de dorit că și noi să facem asta, pentru a obține exact ce vrem.

O camera plina de personalitate

5. Tavanul colorat, perfect pentru camere luminoase, înalte

Tavanul colorat este neobișnuit: cel mai adesea este alb, lăsând culoarea pentru pereți, mobilier și decorațiuni. Însă un tavan colorat poate arăta foarte modern și sofisticat într-o camera foarte luminoasă, cu multe ferestre, într-una foarte înalta, sau când tavanul are elemente arhitectonice pe care vrei să le scoți în evidență.

Sursa imagine: http://laurauinteriordesign.com/

6. Modele mari și culori puternice pentru spații mici

Modelele mari, în culori puternice, dau amploare unei încăperi mici, fie ea baie de serviciu sau bucătărie. Trasează niște dungi late dintr-o culoare puternică, ce reflectă lumina și vei obține impresia unui spațiu mult mai amplu decât în realitate.

Combinatii de culori pentru bucatariile mici.

7. Peretele de accent

Zugrăvirea unui perete întreg într-o culoare puternică functionează perfect cu un stil minimalist, modern. Poate fi o nuanța caldă, pentru a însufleți atmosfera, dar la fel de bine merge un astfel de gri rafinat, îndulcit de micile elemente de decor colorate: florile, fructele, poate un runner pentru masă.

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.