Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

6 piese speciale din piatră naturală pentru o amenajare spectaculoasă

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Amenajarile cu piatră naturală sunt spectaculoase. Marmura aduce o notă de lux, aproape în orice cantitate şi în orice formă o folosim. Travertinul, cu originile sale modeste (este un calcar) dar cu aspect nobil şi uşurinţă în prelucrare, formează baza unei întregi suite de clădiri istorice, de la Colloseum, apeducte şi băile publice din epoca română, până la  basilica Sacre Coeur din Paris.

Ardezia dezvoltă culori şi texturi uluitoare după ce a trecut proba focului şi a presiunii din subteran, pretându-se la cele mai pretenţioase amenajări şi combinaţii de culori. Onixul aduce interioarelor nobleţea pietrei semipreţioase, dar şi până şi piatra de rău, aşezată cu migală, oferă acel aer nobil al materialului fără vârstă, creat în mii de ani de către natură.

Istoria ne învaţă că piatra naturală nu are limite în prelucrare, dacă există un artizan cu suficientă imaginaţie, pricepere şi uneltele necesare. Iată mai jos 6 idei speciale de utilizare a pietrei naturale.

Un lavoar supradimensionat în bucătărie

Dacă vrei o bucătărie ieșită din banal, poți adăuga un lavoar din plăci de marmură de dimensiuni mari, potrivit mai ales pentru bucătăriile spațioase, de tip insulă.

lavoar_bucatarie_marmura_alba

Trepte dublate

Poate cele mai populare tipuri de piese speciale, treptele de piatră naturală vor avea un aspect masiv, luxos, dacă sunt dublate. Contratreptele pot fi făcute din același material (cel mai des, marmură sau travertin), pentru un aspect coerent.

trepte_dublate_ marmura

Perete din onix

Piatră semi-prețioasă, onixul a fost folosit de-a lungul istoriei in bijuterii, vase si ornamente, dar şi în medicină. Un perete din onix însă este o viziune demnă de Cleopatra,  şi va fi cu siguranță centrul de interes al spațiului. In amenajări, acest tip de perete este luminat din spate, pentru a scoate în evidență textura fascinantă a plăcii de onix.

perete_onix_luminat

Glafuri-casetă

Glafurile din piatră naturală sunt un tip de piese speciale din ce în ce mai căutate, datorită rezistenței și durabilității materialului. Cel mai de efect tip de glaf este cel de tip “casetă”, care încadrează întreaga fereastră.

glaf_exterior_caseta_travertin

Perete din marmură

Amenajările moderne au readus marmura în atenția publicului: un perete din plăci extra-mari de marmură va transforma total living-ul și va adăuga o notă inconfundabilă de lux.

perete_marmura_living

Blat de bucătărie

Blatul de bucătărie (sau de baie) poate fi taiat la dimensiunile specifice proiectului și poate fi decupat pentru chiuvetă sau plită. Pentru un aspect coerent, puteți adăuga în bucătărie sau baie un lavoar din piatră naturală (dimensiuni standard), din același tip de material ca și blatul.

blat_bucatarie_travertin

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!