5 soluții de depozitare pentru masa de călcat. Mese de călcat încorporabile

masa de calcat pliabila dressing
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Masa de călcat, ca și fierul  sau stația de călcat, sunt genul de obiecte indispensabile în zilele noastre, cu utilizare sporadică,  dar foarte importantă. Ca și mașina de spălat sau aspiratorul sau mopul și găleata, masa de călcat trebuie să existe în casă, să fie de calitate și să-și facă treaba impecabil, dar să nu ne încurce când nu le folosim. Adesea uitată în mijlocul unei camere mai puțin folosite sau sprijinită de un perete, masa de călcat, ca și amenajarea noastră interioră, merită o soartă mai bună. Așadar ce soluții de depozitarea pentru masa de călcat avem?

Masă de călcat clasică sau încorporabilă?

Mai întâi trebuie să alegi între masa de călcat clasică, pliabilă și cea încorporabilă. Masa de călcat pliabilă are avantajul mobilității, fiind condiționată doar de prezența unei prize în zonă, dar tocmai acesta poate fi și un mare dezavantaj. Când nu ai stabilit un loc anume pentru o activitate, orice loc ai alege poți încurca pe altcineva sau altceva și sfârșești prin a te concentra pe rezolvarea problemelor adiacente.

Depozitare eleganta in dressing. Sursă imagine: https://www.houzz.com/

1. Ascunde-o în debara sau dressing

Masa de călcat pliabilă este în continuare preferată de mulți dintre noi, așa că dacă poziționarea ei în timpul lucrului se rezolvă din mers, mai rămâne problema depozitării când nu o folosim. Debaraua cu de toate este o soluție, dar și o partiție dedicată pentru masă și un fier de călcat cu abur în dressing, ca în imaginea de mai sus, este o idee bună.

[one_half]

[/one_half][one_half_last]

2. Agaț-o pe perete sau pe ușă

Dacă ușa este suficient de solidă și găsești un cuier la fel, atunci o poți folosi pentru a agăța masa de călcat. Nu este o idee prea bună, totuși, dacă aveți membri ai familiei care închid ușa izbind-o! La fel de bine o poți agăța de un suport fix, cum este o bucată de perete din spatele unei uși. Este la fel ca și depozitatul în debara, numai că agatatul în cuier îți va elibera podeaua și va lua masa de la îndemana celor mici.

Cuierul din imaginea alăturată este făcut în casă, dintr-o scândură de lemn, niște iută și 2 agățători solide din metal. Sursă imagine: https://www.thewoodgraincottage.com/

[/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last]

3. Ascunde-o la vedere

Chiar dacă nu agreezi ideea de a monta cuiere, lăcașuri sau sertare speciale, poți integra elegant masa de călcat în decorul casei sau camerei tale de lucru. Există acum fețe pentru mese de călcat în aproape orice nuanță și cu orice model, așa ca singur poți găsi unul care să se potriveaca cu decorul tău. În acest caz va trebui să găsești o soluție pentru depozitat fierul sau o stație de călcat.

[/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last]

4. Masa de călcat încorporabilă în sertar

Oriunde există mobilier cu sertare la înălțimea potrivită, poți monta și această masă de călcat discretă, pliabilă și elegantă. Este o soluție potrivită pentru cei cărora nu le plac obiectele utilitare la vedere și în același timp economisește spațiu.

[/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last]

5. Masă de călcat de fixat pe perete  

Similar patului rabatabil, aceasta masă de călcat se poate fixa pe perete sau pe o piesă solidă de mobilier. Se pliază și poate dispărea în spatele unei uși când nu ai nevoie de ea, și baleiază stânga-dreapta când este desfăcută, pentru a oferi o poziție mai bună de lucru în timpul calcatului.

[/one_half_last]

Atenție!

Orice tip de masă de călcat alegi și oriunde ai vrea s-o montezi sau utilizezi, amintește-ți că această activitate implică multă umezeală sub formă de aburi și condens. Așa că este de preferat ca călcatul rufelor să se desfășoare în camere cu pardoseală impermeabilizată și bine aerisite.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si primesti gratuit un ebook cu proiecte romanesti de amenajare a livingului

MAGAZIN SPORUL CASEI

Intreaba! Specialistul iti raspunde

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.