5 secrete care fac apartamentul tău să pară mai mare

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Cine a spus că mai mult sau mai mare e întotdeauna mai bun? Când vine vorba de locuințe, să stai într-una nu foarte încăpătoare poate reprezenta un avantaj, dacă e să luăm în considerare faptul că poți face mai ușor curat sau că factura la întreținere va fi cu mult mai mică decât în cazul unei case mari. Cum poți păcăli ochiul și crea dintr-un spațiu micuț unul care pare foarte încăpător? Sunt câteva trucuri cu care te poți bucura pe deplin de apartamentul tău, chiar dacă nu beneficiezi de câți metri pătrați ai vrea. Dacă vei ține cont de ele la următoarea redecorare sau renovare de interior, vei face din locuința ta un cămin primitor.

Alege culorile înțelept

După cum probabil știi deja, culorile deschise ajută la crearea imaginii de spațiu deschis și aerisit, în vreme ce nuanțele închise vor strânge și mai mult decât este în realitate câmpul vizual. Nu trebuie să mergi neapărat pe o paletă de culori care pleacă de la alb, ci te poți juca, când vine vorba de pereți și mobilier, cu nuanțe de verde pal, bleu, galben lămâi sau crem. Pereții vor părea mai distanțați între ei, iar camerele mai largi. Iar dacă vrei totuși să adaugi o culoare puternică pe unul dintre pereți, ai grijă! Această opțiune va face ca încăperea să pară mai îngustă decât este.

Sursa imagine: apartament in culori neutre

Mobilier “plutitor”

Dacă locuiești într-un apartament de mici dimensiuni, poți apela la mobilierul cu picioare. Măsuța de cafea va trebui să fie cât mai înaltă și neapărat cu blat de sticlă, iar patul e musai să aibă spațiu de sub el liber, lăsând astfel lumina să treacă. O altă soluție chic este “patul plutitor” – adică patul la care elementele de sprijin sunt grupate înspre partea centrală a somierei, astfel încât, patul privit din lateral pare că plutește deasupra pardoselii. Este un design foarte potrivit în camerele minimaliste, care prin natura lor creează impresia de spațiu larg. În aceeași idee, este recomandat să optezi pentru dulapuri suspendate și pentru cât mai puține articole de mic mobilier disparate și așezate peste tot.

Pat “plutitor”. Sursa imagine: http://www.kiadesigns.co.uk/

 

Mobilier cât mai suplu, eventual extensibil, fără brațe laterale

Atunci când alegi o canapea pe care să lenevești în după-amiezile târzii sau un set de fotolii, nu le cumpăra pe cele cu mânere masive. De cele mai multe ori, acestea par mai masive decât în realitate, micșorand spațiul vizual al camerei și plusul de confort nu este întotdeauna semnificativ.

Canapea extensibila Roots. O gasesti aici.

 

Agață draperiile de tavan

Alege tavanul ca sprijin direct pentru draperiile tale. Acestea ar fi bine să ajungă până în pământ și să nu fie foarte groase, ci dintr-un material ușor. În acest fel, vei crea imaginea unei camere mai înalte și vei simți că ai mai mult spațiu la dispoziție, decât în cazul în care draperiile ar coborî de deasupra geamurilor.

Ferestre libere in aceasta casa pe 2 nivele

 

Ajută-te de oglinzi

Un alt secret de design interior pentru casele mici este acela că te poți folosi întotdeauna de oglinzi ca să dai impresia de mai mult loc în încăperi. Le poți agăța sau lipi aproape oriunde și asta te va ajuta să multiplici lumină naturală, ceea ce va duce la o senzație de spațiu larg. Suprafețele lucioase de sticlă sau pardoselile lucioase au același efect de multiplicare a luminii și lărgire vizuală a spațiului.

Păstrează ordinea cât mai mult timp posibil, pentru că o cameră în care toate obiectele sunt aruncate haotic va părea înghesuită. Aplică și sfaturile de mai sus și bucură-te de căminul tău.

 

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si primesti gratuit un ebook cu proiecte romanesti de amenajare a livingului

MAGAZIN SPORUL CASEI

Intreaba! Specialistul iti raspunde

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.