Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

5 lucruri pe care să le analizezi înainte de a începe renovarea dormitorului

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Renovarea dormitorului pare a fi una dintre cele mai simple sarcini dintr-o casă, considerându-se de obicei că un set drăguț de mobilier tematic este de ajuns pentru a-l face locuibil. În fond, dormitorul e pentru dormit nu? De fapt nu, nu este numai pentru dormit, ci îi poți adăuga orice alte funcții dorești tu, biroul și depozitările fiind doar două dintre ele. Ai nevoie de un plan așadar, pentru a cuprinde tot ce vrei tu, indiferent de spațiu și pentru a-l face cât mai confortabil.

Un design bun, în cazul unui dormitor (și nu numai) este simplu, rezonabil ca preț și eficient, utilizând la maxim orice centimetru pătrat și incorporând tot ce este nevoie. Chiar dacă trebuie să amplasezi aici una dintre piesele de mobilier cu cea mai mare suprafața din casă – patul – celelalte detalii sunt foarte importante pentru starea de confort și liniște, atât de necesare spre sfârșitul zilei.

Materiale care absorb zgomotele și șocurile

Pardoseala din lemn sau parchet laminat arată minunat în imagini, nu-i așa? Camerele arată atât de ordonat și sofisticat, iar îngrijirile sunt minime! Acum imaginează-ți că scapi o carte sau un borcănel cu cremă pe ea. Dacă nu îți mai pare la fel de interesantă, și în dormitor cu siguranță că nu va fi, caută soluții pentru acoperit: mochetă, covoare, etc. Acestea nu trebuie să sa întindă pe toată suprafața pardoselii, dar în jurul paturilor și în zona noptierelor sunt de dorit.

Mai poți încorpora și alte materiale numai bune pentru absorbit zgomotele de la interior: draperiile, tapițeria de la capătul patului, pături și coverturi. În fond, petreci aproape 12 ore pe zi muncind, în trafic, făcând cumpărăturile, încât meriți un sanctuar liniștit, măcar pentru perioada nopții.

Amenajare apartament in stil clasic, Constanta

Intimitate, chiar și cu ușa deschisă

Dormitorul presupune intimitate, dar nimeni nu poate sta veșnic cu ușa închisă. Așa că, dacă ești în faza de construcție, ai grijă unde amplasezi ușile dormitoarelor în raport cu circulațiile, dar și cum raportezi amenajarea interioară la ele. Este plăcut să poți lasă ușă deschisă când ai chef, și totuși să te poi bucura de intimitatea patului tău. Asta înseamnă o amplasare bună a patului în raport cu intrarea în cameră și eventual prezența unui mic hol la intrare, care liminteaza circulația în zonă ușii.

Un dormitor aerisit si intim intr-un apartament amenajat special pentru copii.

O priveliște plăcută

Chiar dacă este cameră pentru odihnă, o priveliște frumoasă ajută la starea de bine de dimineață. Dacă abia construiești și ai posibilitatea de a orienta fereastra spre o priveliște plăcută, fă-o. Te vei felicita mai târziu. Dacă cumperi sau ai deja un apartament cu vedere spre o zonă plăcută, valorific-o: lasă ferestrele cât mai libere pentru a încadra ceea ce îți place să vezi, fie că este pădurea din depărtare sau un arbore frumos din apropiere.

Amenajare penthouse Mamaia

Circulații suficiente în cameră

Alege mobilierul funcție spațiul disponibil, dar nu uita de circulații. Dacă în amenajarea anterioară exista un colț de pat pe lângă care trebuia să treci mergând în lateral sau aplecat, aceea nu este o amenajare ideală. Probabil că trebuie să repoziționezi patul sau să renunți la comoda/scaunul din capăt. Dacă dormitorul tău este atât de mic, renunță la ceea ce te-ar putea încurca, cum sunt comoda, fotoliul sau clasicul șifonier și suspendă ceea ce este indispendabil, cum sunt noptierele. Va trebui să găsești altă soluție pentru dressing, dar creezi o cameră mai aerisită pentru odihnă. Un argument în plus în favoarea acestor alageri: patul matrimonial trebuie să poată fi accesat de pe 3 laturi.

Un dormitor eficient, intr-o casa de doar 70 mp utili.

Lumina și ventilarea

Lumina naturală este esențială pentru o stare de bine, iar aerul proaspăt ajută la un somn odihnitor. Nu lăsa aceste două variabile la voia întâmplării, chiar dacă este vorba despre camera de odihnă. Atunci când mergi în concediu îți alegi în mod firesc camera cu vedere la mare / munte, stai mult pe afară și lași tot timpul ușă de la balcon deschisă? Atunci de ce nu te-ai putea bucura de aceleași senzații și acasă? Desigur, dacă merge aerul condiționat renunțăm la deschiderea ferestrelor, dar putem lăsa lumina să pătrundă cât e ziua de lungă, nu-i așa?

Apartament in culori neutre

Renovarea dormitorului nu este neapărat despre bugete mari și materiale luxoase, ci despre folosirea judicioasă a ceea ce ne oferă împrejurimile și clădirea, în armonie cu ceea ce ne dorim. Altfel spus, pentru o stare de bine în dormitor, trebuie să-ți concetrezi atenția și pe alte lucruri în afară de saltea și dulap.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.