5 idei pentru amenajarea curtii cu pavele

5 idei pentru amenajarea curtii cu pavele

In amenajarea curtii cu pavele putem fim oricat de creativi dorim, datorita varietatii de forme, culori si marimi ale pavelelor existente pe piata. Acestea se pot combina pentru a obtine designul dorit, iar Symmetrica va recomanda cinci solutii de amenajare a gradinii, care pot schimba complet aspectul acesteia.

Solutiile oferite se adreseaza zonei de trafic pietonal din gradina dvs, pentru ca pavarea suprafetelor detionate traficului auto se face cu pavele rezistente la uzura si sarcini grele.

Formele rotunjite sunt potrivite pentru zonele de alei, terase sau cele din jurul fantanilor si genereaza o atmosfera linistitoare, relaxanta, datorita formelor circulare si nuantelor calde.

Symmetrica_pavaj_rotunjit

Formele ascutite sugereaza un ambient mai energic, precum acesta in forma de stea, in mjlocul caruia se poate instala un foisor.

Symmetrica_pavaj_stea

Formele lineare amestecate cu cele in forme hexagonale sau de romb ofera un aspect modern, ideal pentru caile de acces largi si luminoase din curte. De asemenea, combinatia intre cele doua forme de pavele si mixtul de culori apropiate ale acestora, ofera posibilitatea obtinerii unor arhitecturi peisagistice pline de originalitate.

Symmetrica_pavaj_modernism

Pavajul dreptunghiular, de tip caramida, ofera curtii o ambianta rustica si poate fi folosit atat pentru zonele de terase, cat si pentru cele destinate accesului auto. Designul oarecum monoton poate fi intrerupt cu o forma circulara, care se tranforma in punctul de atractie al aleii. Utilizarea culorilor specifice, precum caramiziu, negru sau maro va conferi suprafetei un apect deosebit.

Symmetrica_pavaj_rustic

Pentru a pastra un ambient cat mai natural, pavelele ecologice reprezinta solutia ideala de a imbina aspectul estetic cu cel practic. Comparativ cu pavajul impermeabil, cel ecologic permite precipitatiilor atmosferice sa alimenteze panza freatica. Astfel, apa nu mai trebuie colectata prin conducte si scurgeri ce necesita investitii suplimentare. Mai mult, pavelele ecologice au o capacitate ridicata la drenaj si o rezistenta foarte mare, motiv pentru care acest sistem este utilizat atat pentru aleile pietonale, cat si pentru parcarile de autovehicule.

Symmetrica_pavaj_ecologic

Informatii si foto: Symmetrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.