Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

5 amplasamente strategice ale mașinii de spălat rufe

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Felul în care arată și se simte o încăpere depinde radical de modul în care este mobilată, iar în acest context forma, culoarea și amplasarea pieselor mari este crucială. 

Dacă vrei să obții acea senzație de SPA în baie, nu poți lăsa în permanență ușa de la mașina de spălat larg deschisă și nici coșurile cu rufe murdare și cutiile cu detergenți  la vedere. Dacă vrei ordine, mai întăi planifică.

Astăzi scriem despre 5 amplasamente strategice ale mașinii de spălat rufe, indiferent unde decizi să o instalezi: în baie, bucătărie sau în spatii de trecere. Nu e nimic complicat, dar necesită puțină planificare. 

Aici despre cum se pot așeza mobila și covoarele în living.

Planificarea este cu atât mai importantă, cu cât mașina de spălat nu presupune doar introducerea ștecherului în priză și apăsarea butoanelor. Racordul la apă curentă și scurgerea apelor uzate pot fi probleme spinoase, care trebuie stabilite în avans, mai ales dacă amplasarea mașinii de spălat nu se face în baie sau bucătărie.

1. Amplasarea mașinii de spălat lângă lavoarul din baie

Baia este alegerea firească pentru amplasarea mașinii de spălat: instalațiile de apă și electrică sunt deja instalate, iar scurgerea este și ea în proximitate. Dacă ai de montat doar mașina de spălat și spațiul ți-o permite, plaseaz-o într-o latură a lavoarului.

În aceasta variantă, cel mai bine arată ansamblul de chiuveta cu blat – blatul fiind pe comandă, pentru a acoperi toată suprafața necesară.

Faptul că este într-o latură a lavoarului, îți permite să organizezi spațiul de dedesubt așa cum îți place, cu sertare sau uși pentru a menține zona organizată și curată.

Informează-te aici despre o mașină de spălat rufe Arctic.

Poți chiar renunța la ideea de a masca mașina de spălat cu uși, doar că în acest caz trebuie să ai grijă la aranjarea în plan vertical: trebuie să fie suficient de retrasă față de marginea blatului pentru a nu o lovi cu genunchii ori de câte ori au nevoie de lavoar sau blat.

Atenție!

O mașină de spălat standard poate avea o adâncime mai mare decât un blat standard (60 cm). Dacă mergi pe mașină de capacitate mare, măsoar-o cu atenție, astfel încât să se poată încadra sub blat. O altă variantă este să cumperi o mașină de spalat rufe slim – în acest caz vă încăpea fară probleme sub orice blat și va economisi și spațiul din baie.

2. În zona dușului / în baia de serviciu

Dacă folosești atât mașină de spălat cât și uscător și spațiul din baie nu este foarte mare, așează-le una peste alta. În imaginea de mai jos sunt mascate și cu o ușă pliabilă, astfel încât spațiul este curat și îngrijit atunci când mașinile nu sunt folosite.

Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti baie serviciu 1
Sursa imagine.

3. Ampasarea mașinii de spălat în bucătărie

O altă zonă firească pentru amplasarea mașinii de spălata este bucătăria, din motive evidente: apa curentă și accesul la canalizare sunt deja acolo, tot ce trebuie să faci este să găsești un spaţiu pentru mașina de spălat rufe.

Deşi pare greu de crezut, în acest spaţiu de doar 7 mp sunt instalate: cuptor şi plită, centrală termică, maşină de spălat rufe, chiuvetă şi uscător, coş de gunoi şi spaţii de depozitare:

amenajare bucatarie backsplash vopsit

4. Într-un dulap, oriunde vrei tu

Oriunde vrei tu se poate, atât timp cât rezolvi spinoasa problemă a racordării la curent, apă și scurgerea apelor uzate.

Soluția aleasă aici este foarte elegantă, sub forma unui dulap încastrat pe o latură a bucătăriei deschise, care asigură discreție, ține la un loc toate cele necesare spălatului rufelor și în cazul unei reorganizări interne se poate transforma într-un dulap obișnuit.

casa mica vancouver masina de spalat
Masina de spalat, uscatorul si o organizare exemplara in spatele usilor.

5. La vedere, în zona de trecere

Stilul tău de viață dictează felul în care îți organizezi interiorul, iar această doamnă care locuiește singură și are și biroul acasă a folosit exemplar fiecare centimetru pătrat din mica ei căsuță.

Mașină de spălat și uscătorul sunt amplasate într-o zonă de trecere, dar retrase față de trafic, astfel încât chiar dacă se văd, nu deranjează cu nimic. Întreaga casă este un exemplu de valorificare inteligentă a spațiului și împrejurimilor.

În spate și jos pe scări se vede baia, cu care zona de spălat rufe împarte alimentarea cu apă și scurgerea apelor uzate.

casuta de 70 metri patrati masina de spalat uscator de rufe

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.