Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

4 sfaturi privind curățenia în casă

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Păstrarea curățeniei în casă este extrem de importantă pentru a te asigura că nu vei sta înconjurat de praf și alte bacterii care îți pot distruge sănătatea.

Sunt numeroase afecțiuni care apar în urma microbilor care se formează în lipsa curățeniei, astfel încât este recomandat să eviți pe cât posibil ca acest lucru să se întâmple.

În procesul de păstrare a curățeniei, pentru a îți fi mai ușor, poți achiziționa toate produsele necesare de la același magazin. La Cleanexpert, un magazin complet cu produse de curatenie, găsești toate soluțiile și obiectele destinate curățeniei de care ai nevoie, invariante de prețuri potrivite tuturor.

Iată care sunt cele mai importante încăperi ale unei locuințe,pentru care trebuie să acorzi un plus de atenție în momentul în care faci curat, precum și câteva sfaturi privind produsele de curățenie necesare sau modul de organizare în tot acest proces.

1. Curățenia în bucătărie

Bucătăria face parte dintre camerele unei case în care asigurarea unei curățenii desarvasite este mai mult decât necesară. Ținând cont de faptul că acesta este locul în care gătești și depozitezi mâncarea și în care iei masa, este indicată curățenia și eliminarea tuturor petelor sau a urmelor de grăsime.

Dezinfectează constant aragazul, chiuveta, cuptorul și alte aparate pe care le utilizezi, precum și gresia, faianță și masa. În acest fel vei reduce considerabil nivelul de împrăștiere a microbilor care pot ajunge în mâncare.

În plus, acordă o mare atenție modului în care cureți farfuriile, tacâmurile și vasele în care gătești. Lăsarea reziduurilor sau a petelor de grăsime pe acestea nu este deloc igienică.

2. Curățenia în baie

Baia ar trebui să reprezinte de asemenea un spațiu al curățeniei absolute, mai ales că este locul în care și tu ai grijă să îți păstrezi igiena proprie.

Nu uită că cei mai mulți microbi se adună în vasul de toaletă, iar răspândirea acestora în restul încăperii, pe chiuvetă, prosoape sau pe produsele de igienă pe care le folosești se poate realiza cu ușurință.

Folosește produse dezinfectante puternice, care să îți asigure un rezultat eficient.

3. Produse de curățenie

Produsele pe care le folosești pentru a realiza curățenia în orice încăpere din casă trebuie să fie unele potrivite. Doar în acest mod vei avea o locuință cu un grad ridicat de igienă.

Spre exemplu, din categoria produselor necesare pentru curățarea bucătăriei și a obiectelor specifice acesteia, nu trebuie să îți lipsească detergentul de vase și degresantul. În plus, în magazinele specifice mai există și alte creme de curățat care ajută la eliminarea petelor de mâncare, grăsime sau praf.

Alte produse de curățenie care îți sunt necesare în toată casa suntsi soluțiile de curățat geamuri, pardoseli,  mobilă sau alte obiecte pe care le deții.

Pe lângă acestea, alege cu grijă și bureții sau lavetele cu care vei aplica sau vei șterge aceste produse. Există lavete care în loc să absoarbă murdăria, nu fac decât să o plimbe dintr-o parte în alta. Și cu siguranță nu îți dorești acest lucru, în acest caz munca ta fiind una în zadar.

4. Ritualul de curățenie

În general, este recomandat ca acest proces al curățeniei să se facă începând de dimineață. În acest mod vei putea să deschizi geamurile și să permiți aerisirea întregii locuințe.

Încearcă să cureți fiecare cameră în mod regulat, chiar și acele încăperi în care poate nu petreci foarte mult timp, și nu doar o dată la câteva luni. Bacteriile și microbii care se adună între timp sunt foarte periculoși și îți pot afecta sănătatea.

Nu uita că așa cum îți dorești să ai grijă de îngrijirea personală, la fel trebuie asigurată și o bună curățenie în casă.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.