4 piese centrale pentru masa de Paşte, chic, simple şi convertibile

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Piesa centrală este acel obiect important al decorului sau amenajării, care stabileşte fără echivoc tema principală, ocupă de obicei poziţia centrală şi setează jaloanele de stil şi culoare pentru toate celelalte piese ale decorului.

Poate fi piesa cea mai importantă dintr-o colecţie de tablouri sau obiecte de artă, dar foarte des este folosit termenul în legătură cu aranjarea mesei. Dacă nu aţi folosit niciodată acasă, cu siguranţă aţi văzut astfel de piese cu personalitate la nunţi, unde setează şi reamintesc invitaţilor care sunt tema şi culorile dominante ale evenimentului.

Care este piesa centrală a mesei de familie la tine acasă?

Un bol cu fructe? Vaza cu flori de sezon? Un pot pourie din fructe şi petale uscate ? Sfeşnicul cu lumânări? Nu ai aşa ceva?

Oricare răspuns e perfect, dacă tu eşti confortabil cu el, dar ce ai zice de o altfel de piesă centrală pentru sărbătorile pascale? Sau pentru oricare altă masă de sărbătoare din casa ta? Şi mai ales una pe care o poţi converti atunci când nu-i mai vezi farmecul?

Hai să vedem nişte propuneri inedite pentru o piesă centrală pentru masa de Paste oferite de Chic Ville, plus detalii despre locul de unde o poţi cumpără şi cum le poţi refolosi. Sperăm să te inspire.
 Colivia decorativă din metal

Colivia este o piesă de a cărei simplitate putem profita şi care cere o completare imediată din partea noastră: una care să îi complimenteze formele rotunjite, plăcute. Colivia aceasta e plină de galben și este decorată cu panglici și năsturei, iar in colivie mai poți pune o sumedenie de lucruri: ouă decorative, statuete iepuri sau oițe pufoase, flori sau, de ce nu, lumânări aprinse. Reinventează colivia în propriul tău stil și asorteaz-o mesei de Paște!

colivie

 

Idee de reutilizare. Este un obiect metalic, robust, aşa că nu o uita într-un colţ când te plictiseşti de ea. Foloseşte-o ca suport de flori: cele căţărătoare o vor lua în stăpânire imediat, în timp ce suculentele o vor duce minunat suspendate acolo.

colivie_din_metal_refolosire1
Sursa imagine: http://mamabee.com

colivie_din_metal_refolosire3
Sursa imagini: http://mamabee.com

 

Clasicul coș cu ouă

Dacă ești în căutarea unui decor mai clasic, updatează clasicul coș cu ouă cu… câteva fire de iarbă! Alege un coș alb și ouă sculptate în lemn, pe lângă care să adaugi fire de iarbă proaspătă și alte decorațiuni care folosesc elemente vegetale. Un ou mare îmbrăcat în mușchi va fi de efect lângă coșul tău. Iarba legată împreună cu crenguțe verzi va arăta foarte bine și pe farfuriile mesenilor. Astfel, vei crea o continuitate a decorului pe întreaga masă.

cos_metalic

Idee de reutilizare. Uite o metodă inedită de a refolosi un coş metalic: a fost transformat în abajur, prin simpla agăţare cu susul în jos.

cos_metalic_refolosire1 cos_metalic_refolosire0

 

Vaza simplă din sticlă, plină de surprize colorate

Cu această vază se pot face atâtea lucruri frumoase: cu doar câteva crenguțe verzi și flori vei obține un decor natural de paște. Agață ouă de crenguțele proaspete, cu panglici simple, sfoară sau orice element care se potrivește cu tematica mesei tale.

Poți adapta acest decor la orice culori vrei să folosești și, mai ales, la orice stil: crenguțele se vor potrivi și la cele mai elegante mese, dar și la cele rustice din cale afară. Vaza e numai bună de adăpostit și ouăle vopsite, printre care poți adăuga iarbă proaspătă sau fân. Un obiect versatil, simplu și de efect.

Vaza_sticla

Idee de reutilizare: Ei bine, nu este tocmai reutilizare, ci doar redecorare, dar culoarea este cheia. Funcţie de scopul pentru care refaci vaza, poţi vopsi vaza pe interior cu o vopsea permanentă sau una care se poate spăla. Iată cât de frumos poate arăta rezultatul final.

vaza_sticla_refolosire
Sursa imagine: http://runawayteacher.com

 

Clopotul din sticlă

Dacă dorești un centerpiece simplu și de efect, clopotul de sticlă e cea mai firească alegere. Sub el poți pune ouă decorative mari, coșuri mici cu ouă sau iepuri. Aceiași iepuri vor înveseli masa dacă îi lași să țopăie pe ici, pe colo. De clopot mai poți lega panglici sau sfoară, pentru un efect rustic.

Clopot_sticla1 Clopot_sticla2

 

Idee de reutilizare: Iată o idee minunată de reutilizarea clopotultui, dar şi a vazei de sticlă de mai sus: terariul.

terarium6

Toate cele 4 produse sunt disponibile pe Chic Ville.

felinar_metalic_decorativ

 

Newsletter Sporul casei

MAGAZIN SPORUL CASEI

Intreaba! Specialistul iti raspunde

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.