Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

30% dintre romani isi amenajeaza singuri balconul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Potrivit Hornbach Romania, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, aproximativ 30% dintre romani aleg sa realizeze singuri lucrarile de renovare a balconului, restul apeland la mesteri specializati. Astfel, pentru acestia, riscul de a intampina dificultati in realizarea lucrarilor este mai mare, orice reparatie putand duce la dublarea sau chiar la triplarea costurilor initiale.

„Primavara si vara sunt cele mai prielnice momente pentru reamenajarea balconului, de aceea, in luna martie, ne-am propus sa venim in sprijinul clientilor nostri prin organizarea unei expozitii speciale in cadrul careia pot afla tot ce este necesar pentru realizarea unei lucrari de cea mai buna calitate”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach Romania.

Potrivit reprezentantului companiei, una dintre cele mai importante etape ale amenajarii unui balcon este reprezentata de montarea pardoselilor, iar in Romania aproximativ 30% dintre clientii care isi reamenajeaza balconul aleg sa realizeze singuri lucrarile de placare, restul de 70% dintre acestia apeland la aplicatori de finisaje interioare sau mesteri specializati.

„In momentul in care decid sa realizeze o lucrare de amenajare a balconului sau terasei pe cont propriu sau chiar cu ajutorul unor mesteri specializati, clientii trebuie sa fie foarte atenti la calitatea materialelor pe care le aleg, orice interventie sau reparatie ulterioara putand duce la dublarea sau chiar la triplarea costului initial. In acest sens, acestia trebuie sa aiba permanent in vedere costul total al lucrarii si nu pretul de pe unitatea de ambalaj al produselor”, a mai adaugat Mugurel – Horia Rusu.

De asemenea, potrivit acestuia, pentru a realiza o lucrare de calitate este foarte important ca aspectul estetic sa fie imbinat cu functionalitatea si sa se acorde o importanta crescuta fiecarei etape. Astfel, inainte de montarea placilor, suprafata de aplicare trebuie sa fie foarte bine nivelata, fiind recomandate realizarea lucrarilor de reparatie si hidroizolare, cat si sigilarea gurilor de scurgere si a fisurilor, urmand ca dupa montaj sa se realizeze finisarea si sigilarea rosturilor.

In ceea ce priveste cele mai utilizate materiale pentru placarea balconului, potrivit lui Mugurel – Horia Rusu majoritatea romanilor opteaza pentru gresie sau mozaic, costurile mai reduse de montaj regasindu-se printre principalele considerente ale acestor alegeri.

Pentru a veni in sprijinul celor care doresc sa isi renoveze balconul, Hornbach pune permanent la dispozitia clientilor un sortiment foarte bogat si diversificat de materiale de constructii, acestia putand gasi pe rafturile magazinelor toate produsele de care au nevoie pentru montaj: de la mortare de reparatii si sape autonivelante, la solutii de hidroizolare, adezivi, chituri de rosturi sau sigilanti, toate beneficiand de cel mai bun raport calitate-pret.

Mai mult, departamentul de placi ceramice al retailerului dispune de un sortiment variat de gresie si mozaic, clientii avand acces la peste 30.000 de mp de placi de diferite forme, culori si materiale, ce beneficiaza de o rezistenta ridicata la inghet si de un coeficient de antiderapare crescut, de asemenea, la preturi foarte avantajoase.

In plus, clientii Hornbach care doresc sa realizeze o lucrare de amenajare de cea mai buna caliate pot opta si pentru serviciile de montaj profesionist ale retailerului, acestea beneficiind si de o garantie de 2 ani.

Hornbach-Magazin

Sfaturi pentru cresterea si ingrijirea arbustilor cu fructe dulci

Tot in luna martie, in zona de gradina a magazinelor Hornbach, clientii vor avea acces si la o expozitie de arbusti fructiferi cu fructe dulci si vor putea afla de la personalul specializat de la raft care sunt metodele de crestere si ingrijire pentru diferite specii.

„O gradina spectaculoasa implica mai mult decat un gazon frumos aranjat. Aceasta poate fi, de asemenea, spatiul perfect pentru cultivarea arbustilor fructiferi, acest mod de amenajare oferind atat un design mai atractiv, cat si o recolta proprie”, a subliniat Mugurel – Horia Rusu.

Potrivit reprezentantului Hornbach, atat gradinile din zona rurala, cat si cele urbane se preteaza perfect la plantarea arbustilor cu fructe dulci precum sunt zmeurul, coacazul negru si rosu, murul, catina alba, afinul, sau a arbustilor fructiferi exotici care nu presupun tratamente si conditii speciale de dezvoltare.

„In general, majoritatea speciilor de arbusti autohtoni nu necesita conditii specifice de crestere, iar ingrijirea lor nu implica foarte multe resurse, curatarea, udarea si fertilizarea periodica a acestora asigurand recolta proprie de fructe”, a mai spus Mugurel-Horia Rusu.

Permanent, in toate cele cinci magazine Hornbach din Romania, se afla pe rafturi peste 30 de tipuri de arbusti fructiferi, clientii avand posibilitatea de a alege produsul care se potriveste cel mai bine in ambientul gradinii lor sau cel a carui fructe le prefera in mod deosebit. De asemenea, pe langa diferitele specii de pomi si arbusti fructiferi, departamentul de gradina Hornbach ofera o varietate impresionanta de plante de exterior si interior, bulbi, seminte, gazon, masini, garduri, pamant si ingrasamant, precum si toate accesoriile si uneltele necesare pentru proiectele de gradinarit.

De asemenea, clientii  Hornbach  beneficiaza si de garantia cresterii plantelor, acestea avand o  calitate ridicata. Astfel, in cazul reclamatiilor indreptatite, banii sunt returnati sau produsele sunt inlocuite, pe o perioada de 12 luni, pentru arbusti, tufe, copaci sau trandafiri.

Hornbach-Gradina

____________________
Despre Hornbach Romania

Grupul Hornbach, fondat in 1877, este o afacere de familie si se numara printre liderii de pe piata magazinelor de materiale de constructii si gradinarit din Europa.

Cotata la Bursa din Frankfurt inca din 1987, compania activeaza in 9 tari europene (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elvetia, Cehia, Slovacia, Suedia si Romania), operand 141 de magazine.

In Romania, Hornbach a deschis primul magazin in 2007, iar in acest moment detine trei magazine in Bucuresti (Berceni, Militari si Balotesti), unul in Brasov si unul in Timisoara.

 

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.