3 flori care îți vor umple grădina de culoare pe durata toamnei

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Aerul are o răcoare specifică, iar lumina dimineții vine cu o nuanță mai aurie și mai blândă decât până acum. Acest lucru nu poate să însemne decât un singur lucru: toamna începe să-și facă simțită prezența. Vom avea de înfruntat zile mai scurte și temperaturi mai scăzute, însă această provocare poate fi mai ușor de depășit prin adăugarea de puțină culoare în viața noastră.

Într-adevăr, majoritatea plantelor își vor pierde din culoarea și vitalitatea florilor odată cu sfârșitul verii. Însă, din fericire, există câteva plante care își expun frumusețea florilor abia odată cu sosirea toamnei. Astfel, dacă te afli în căutarea unor flori care să-ți umple grădina de culoare pe durata sezonului rece, te afli în locul potrivit.

Crizantema

Perioada de înflorire a crizantemelor se întinde de la sfârșitul verii până la începutul iernii, în funcție de zona și temperatura în care acestea cresc. Crizantemele sunt renumite pentru faptul că produc o sumedenie de flori în sezonul rece, atunci când foarte puține plante înfloresc.

Sursa foto:Pexels.com

Acest aspect, alături de multitudinea de culori și forme ale florilor de crizantemă, nu fac decât să stimuleze atractivitatea și popularitatea acestei plante. În cele mai multe regiuni, crizantemele pot supraviețui în mediul exterior pentru câțiva ani, fiind perene, și înfloresc anual.

Atenție însă! Pentru a supraviețui iernii, trebuie să fie plantată încă din primăvară și udată constant, pentru a-și forma un sistem radicular puternic. Dacă o plantați toamna, atunci când se vând majoritatea, cel mai probabil nu va supraviețui iernii, la exterior fiind.

Dalia

Daliile înfloresc în general începând de la mijlocul verii și până la primul îngheț, perioadă în care vremea multor altor plante este trecută. Dacă plănuiești să plantezi dalii în grădina ta, așteaptă ca prima parte a primăverii să treacă, pentru a te asigura că temperatura solului este mai ridicată.

Sursa foto:Pexels.com

De asemenea, asigură-te că locul în care le vei planta are parte de lumina soarelui cât mai mult pe parcursul unei zile, în special dimineața. De asemenea, alege un loc protejat cât de cât de vânt. Tufele cresc destul de înalte, așa că fii pregătit să le pui tutori, dacă trebuie.  Dupa ce a venit primul îngheț, tupinile se taie de desupra solului, iar tuberculii se sapă și se pun la păstrare până în aprilie-mai anul următor. Cu această ocazie, te poți ocupa și de divizarea rădăcinilor, pentru a obține mai multe tufe anul următor.

Anemona

Crizantemele și daliile nu sunt singurele plante care pot aduce culoare grădinii tale pe durata toamnei. Anemonele de toamnă pot contribui și ele cu eleganță și rafinament la frumusețea unui peisaj de toamnă. Aceste flori perene înfloresc cel mai bine în zone semiumbrite, dar vor tolera și lumina completă a soarelui pe durata unei zile, atât timp cât solul din care se hrănesc este suficient de umed.

Sursa foto:Pexels.com

 

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si primesti gratuit ebook-ul nostru cu idei pentru amenajarea grădinii.

Magazin Sporulcasei.ro:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter si primesti 1 ebook gratuit si 5% reducere la prima achizitie din magazin.sporulcasei.ro

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre grădinărit la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu idei pentru amenajarea grădinii.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!