Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

3 beneficii majore ale scaunului de masaj

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Pentru mulți dintre noi timpul liber este o resursă limitată și deci foarte apreciată. Volumul mare de muncă, deadline-urile periodice și stresul cotidian nu fac altceva decât să ne adâncească într-o stare de oboseală, pe care concediul anual și weekend-urile prelungite o combat cu greu. Uneori, nici chiar ziua liberă în plus, sau baia prelungită de seară nu ne mai pot ajuta, deoarece oboseala devine cronică, adunată de-a lungul timpului, ceea ce o face destul de greu de învins prin metode punctuale.

O investiție cât se poate de sănătoasă în propria stare de bine este aceea într-un scaun cu masaj. Deși multă lume se teme de costul acestei investiții, dacă vei căuta pe internet sintagma scaun masaj preț, și vei pune în balanță toate beneficiile pe care ți le aduce un astfel de scaun, vei constata că pe termen lung se întrevede un “profit” consistent.

Dacă apreciezi un masaj bun din când în când, dar nu ți-l permiți din cauza programului încărcat, consideră prezența unui scaun cu masaj de calitate în casa ta, pe care să îl poți folosi oricând simți nevoia. Stresul se va risipi pe măsură ce mușchii se relaxează, nopțile vor fi mai odihnitoare și duminețile mai vesele, iar starea de bine se va perpetua de la o zi la alta.

Care sunt cele 3 beneficii majore ale scaunului de masaj? 

1.Aliniază vertebrele și reduce presiunea asupra nervilor

Sursa imagine: https://www.komoder.ro

Uneori simți o presiune inexplicabilă la nivelul capului, pocnituri în urechi, dureri în pomeți deși nu ești răcit, sau amorțeală a brațelor deși nu ești obosit? Este foarte probabil, ca, în lipsa unor afecțiuni diagnosticate de medic, aceste simptome și stări să apară din cauza încordării prelungite (poziții fixe timp de săptămâni și luni).

Din fiecare secțiune a coloanei vertebrale pornește un set de nervi corespunzători anumitor organe, membre sau mușchi. Încordarea constantă  – chiar și acum ești încordat, dacă stai pe scaun sau în picioare când citești asta! – duce la contracturi și la creșterea presiunii asupra nervilor, ceea ce se transpune în dureri de spate, cap, brațe, etc. Nu analgezicele sunt răspunsul, ci relaxarea în toate formele ei: sport, ieșiri în natură, un scaun de masaj acasă, băi calde și prelungite.

Masajul, fie el făcut de o persoană sau de un scaun, ajută la relaxarea mușchilor, menținerea unei posturi corecte, creșterea mobilității și a echilibrului.

2.Stimulează circulația și sistemul imunitar

Circulația accelerată a sângelui ajută în procesele de vindecare. Sîngele transportă oxigenul și nutrienții spre celule și elimină toxinele. Cotracturile, mușchii tensionați și posturile fixe reduc fluxul normal de sânge. Masajul relaxează mușchii și implicit stimulează circulația sângelui spre țesuturi și organe, ceea ce duce la îmbunătățirea stării generale de sănătate și vindecări mai rapide.

Pune-ți sângele și mușchii în mișcare prin masaj, așadar, și te vei simți și vei fi mai sănătos și bine-dispus. Un scaun de masaj acasă este o soluție foarte simplu de utilizat.3.Reduce stresul și imbunătățește starea de bine generală!

Masajul eliberează endorfinele – neurotransmițători care ajută la reducerea senzației de durere. Eliminarea durerii musculare duce la reducerea stresului și a problemelor asociate cu acesta: de la insomnie și lipsa poftei de mâncare, până la tensiune arterială și relații deteriorate. Endorfinele sunt cele care creează starea de bine și completează tabloul efectelor benefice ale masajului și ale mișcării în general.

Scaunul de masaj are efecte pozitive atât asupra fizicului cât și a psihicului tău. Mai mult, este o piesă de mobilier pe care o poți instala oriunde – deși este puțin cam masiv, are de obicei un design îngrijit și ergonomic – chiar și la birou. Poți chiar propune înființarea unui colț de relaxare care să includă un scaun de masj, în beneficiul tuturor. Colegi mai relaxați înseamnă atmosferă mai plăcută la lucru!

Ai grijă de tine!

Citește și despre

 

[one_half]Huse pentru scaun, cu masaj

[/one_half][one_half_last]Fotoliu masaj

[/one_half_last]

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.