Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

10 idei originale de folosire a pietrei naturale

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Reamanajarea cu piatra naturala nu este intotdeauna o solutie viabila, nici din punct de vedere la spatiului, nici al bugetului si poate nici al stilului personal. Dar daca totusi va doriti acel ceva din piatra naturala care sa va reaminteasca de ce va place si nu va puteti lipsi de ea (pe langa clasicele scrumiere), iata mai jos o lista de 10 idei neconventionale de folosire a pietrei naturale la interior, care atesta in primul rand pasiunea acestor designeri pentru minunatul material creat de natura si apoi talentul lor de a valorifica si ultima bucatica de piatra.

1. O masa din resturi

Dupa regula „gunoi pentru tine, aur pentru mine”, designerul John Reeves, a hotarat intr-o zi sa valorifice resturile din placi de piatra naturala dintr-un depozit de profil, resturi a caror singura sansa era sa fie zdrobite si transformate in umplutura sau in praf pentru materiale compozite. Resturile de placi au fost puse pe o tija autofilentanta si apoi, structura astfel rezultata a fost slefuita in forma de picior de scaun/masa/masuta de cafea. Capatul tijei autofilentante este legatura piciorului nou obtinut cu structura tabliei mesei sau scaunului. Singura regula in noul desing este alternanta dintre piatra in culori neutre (alb, negru, gri) si cea in culori vii, care scoate in evidenta inca o data atat coloritul, cat si structura naturala a fiecarei „felii” de piatra.

1_piatra_naturala1 1_piatra_naturala2

2.Onda, banca ondulata de marmura

Designul acestei banci ondulate de marmura a aparut in primul rand din nevoia de a optimiza procesul de prelucrare si asamblare. Blocul initial este taiat ondulat, iar banca se obtine prin pozitionarea „spate in spate” a onduleurilor de marmura.

2_banca_marmura1

3.Masuta de marmura care foloseste gravitatia pe post de liant

Facuta exclusiv din marmura, aceasta masuta este alcatuita din piese taiate astfel inact sa permita asamblare rapida, fara unelte sau accesorii.

3_masuta_Marmura1

3_masuta_Marmura2

3_masuta_Marmura3

4.Maiestria taieturii cu jet de apa: bolul de fructe

Folosita cu maiestrie si pricepere, taietura cu jet de apa permite obtinerea acestui bol de fructe dintr-o singura placa de piatra.

4_bol_fructe1

4_bol_fructe2

5.Nici o pierdere

Structura volumetrica a acestei masute de cafea este obtinuta prin taierea a numeroase inele de marmura de diferite marimi si etajarea lor intr-un mod neregulat, pentru a obtine structura mesei. Scheletul ramas dupa taierea inelelor devine astfel baza tablei.

5_masa_fara_pierderi1

5_masa_fara_pierderi2

6.Masuta care reflecta istoria pietrei

Intreaga istorie a pietrei si a relatiei sale cu omul si uneltele sale se vede in aceasta masuta de granit: de la ruptura dintre bucata prelucrata si stanca-mama, pana la suprafata slefuita pana la stadiul de oglinda si imprimata cu imagini din poveste pietrei.

6_granit_istoria_pietrei

7.Inovatie pentru a evita greutatea excesiva

O masa din marmura, granit sau orice alta piatra naturala, duce cu gandul automat la greutatea excesiva si dificultati in manevrare. Ei bine, compania Draenert a gasit o solutie in modificarea structurii mesei: aceasta este din metal casetat, iar aspectul de piatra naturala este mentinut prin placarea cu piatra solicitata de client.

7_masa_placata1 7_masa_placata3 7_masa_placata2

8.Ceas realizat dintr-un rest de placa de marmura.

8_ceas_marmura

9.Lavoarul din piatra naturala

Cu design clasic sau modern, din piatra naturala modelata brut sau finisata pana la luciul perfect, lavoarul aduce impreuna in camera ta de baie, natura in stare pura: piatra si apa asa cum se ingemaneaza de la inceputul timpurilor.

9_chiuveta

10. O colectie calda de mobilier

Yvan Baudoin a creat colectia de mobilier UBU (numele unui rege fictiv care ii priveste pe toti de sus) pentru a imprima acestei colectii ideea de confort si lucru special, in acest caz piatra naturala. Scaunele de piatra pot fi considerate prea reci, dar piatra naturala isi armonizeaza rapid temperatura cu mediul ambient, iar daca asta nu satisface, se poate folosi polita micuta construita de catre designer sub sezutul scaunului pentru a plasa o lumanare aprinsa sau o candela,

10_fotolii_piatra

Alte idei de amenajare cu piatra naturala:

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.