Casa pe structura de lemn
0 comentarii

Casele pe structura de lemn, datorita costurilor reduse, vitezei de executie si eficientei energetice pe termen lung, devin o alternativa viabila pentru orice familie care isi doreste un spatiu generos, costuri predictibile cu incalzirea/racirea spatiului de locuit  si toate avantajele vietii la curte.

Durabilitatea

Desi conceptia generala este ca betonul rezista mai mult,  exista suficiente exemple care vin in sprijinul lemnului: cladirile vechi din orasele medievale din Transilvania si Europa, bisericile din lemn din Bucovina si Maramures, si, poate cel mai bun exemplu sunt casele construite de bunicii si strabunicii nostri, pe care le vedem inca in satele romanesti de munte si de la structura carora se pleaca in construirea unor imobile perfect adaptate vremurilor moderne.

In plus, lemnul utilizat in structurile moderne este tratat impotriva daunatorilor si a focului, ceea ce ii sporeste rezistenta, iar avantajelor sale naturale se adauga avantajele folosirii sistemelor de termoizolatie la exterior si a unor finisaje de calitate la interior.

Arhitectura

Casele din lemn sunt asociate cu stilul rustic, dar tehnicile constructive folosite in prezent permit abordarea oricarui stil arhitectural si oricarei variante de design, atat la interior cat si la exterior.

Costuri

Costul unui metru patrat construit pleaca de la 100 euro pentru casa la rosu si ajunge la 250 euro pentru casa la cheie. (Aceste tarife nu includ fundatia si placa peste fundatie.)

In aceste conditii, o casa de 100 mp ajunge la un pret mai mic decat un apartament de 2 camere, iar intregul cost poate fi suportat cu usurinta de catre o familie tanara, cu copii, chiar daca este vorba despre creditare.

Timpul de executie

Dat fiind ca lemnul se prelucreaza usor si rapid, intregul proces de ridicare si finisare se intinde pe parcursul a cateva saptamani, maxim 3 luni. (Aceasta perioada nu include timpul necesar pentru realizarea fundatiei si intarirea betonului).

Vorbim aici despre timpul dintre momentul in care ati agreat termenii contractului si cel in care efectiv va puteti muta.

Greutatea si flexibilitatea

Cladirile din lemn sunt mai usoare, ceea ce presupune costuri cu fundatia mai mici, si iar structurile au o flexibilitate mai mare. Cele 2 proprietati se tranforma in avantaje nete in momentul unei calamitati cum este un cutremur, de exemplu.

Desi probabilitate de a fi afectat de un cutremur in  Romania variaza considerabil intre Vrancea si Maramures sau Bucovina, de exemplu,  structurile de lemn sunt foarte des intalnite in aceste zone, au o vechime de cateva sute de ani si au rezistat oricaror conditii geologice si meteorologice (furtuni, vanturi puternice, precipitatii abundente).

Temperatura si umiditatea

O casa din lemn, cu atat mai mult una cu izolatie termica moderna, asigura o temperatura si umiditate relativ constante pe tot parcursul anului, ceea ce, pe termen lung, duce la economii cu incalzirea/racirea spatiului de locuit. Structura din lemn, dar si peretele sandwich, ce include OSB, vata minerala, polistiren expandat si gips-carton, asigura temperatura si umiditate optime atat iarna cat si vara.

Izolarea termica oferita de aceasta structura de perete, care are o grosime totala de aproximativ 20 cm, este echivalenta cu izolarea termica oferita de un perete de beton de 2 metri.

Iata cum arata sectiunea unei case cu structura de lemn, asa cum o ofera www.case-din-lemn.eu.

sistem_constructiv

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.